Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Friday, February 24, 2012

Regelbrudd

Det ventes småfolk i omgangskretsen, da er det om å gjøre å benytte anledningen til å strikke bitte små plagg, bare fordi :)
Jeg hadde to nøster med grå Drops baby alpaca silk, og en liten rest rosa ullgarn. Det ble akkurat nok til en kjole, ei lita lue og to små sko.
Kjolen, Fiona's top, har jeg strikket før, den har lukking med knapper i nakken og er morsom og rask å strikke. Den strikkes ovenifra og ned. I oppskriften strikker man for- og bakstykket for seg, men jeg valgte å strikke dem sammen under armene så jeg slapp vrangmaskene. For å få det til å stemme med antall masker mellom hullmønsteret nedover, begynte jeg på 2. mønsterrapport på forstykket, ettersom det er en rapport mindre på forstykket, for å lage den høyere bak. Det betyr i praksis at hvis man følger oppskriften til punkt og prikke, vil ikke radene stemme med hverandre når man syr dem sammen, det er sånt jeg henger meg opp i. Men en grei sak å forandre på når man er oppmerksom på det!
De små skoene, Saartje's bootees, er det over 11 000 som har strikket på ravelry! En veldig grei oppskrift å følge, og jeg synes de ble veldig søte :) Hjerteknappene er de samme som jeg har brukt bak på kjolen, og er prikken over i synes jeg.
Lua er en vanlig "djevellue" (hvorfor heter det det egentlig?), oppskrift fra Drops. For å lage knytebåndene, strikket jeg opp tre masker på spissen, og strikket en vanlig I-cord ut ifra dem, heller enn å strikke som det stod i oppskriften, masse fram og tilbake med garnet, og så sy på til slutt. Hvorfor lage det vanskeligere enn man må??
Hvorfor heter dette innlegget "Regelbrudd" da? Faste lesere husker kanskje at jeg lagde meg noen lapperegler for en stund siden. For hver ny ting jeg begynte på, måtte jeg strikk en lapp til Lappeteppet mitt. I tillegg til disse tre små plaggene, har jeg begynt på nok et heklet teppe, denne gangen i gladere farger, mye oransje.
Videre har jeg begynt på en kjørepose i Andes til det ventede småfolket, men den har jeg ikke bilde av enda. Og hvor mange lapper har jeg strikket til regelteppet? Ikke en eneste :) Sånn kan det gå!
Jeg har også strikket ferdig Brandywine, som blir blokket as we speak. 

Jeg er nesten ferdig med Camomille, (holder på med kanten) og har allerede planlagt neste sjal: en Juneberry i lyst naturfarget Baby alpaca silk. Det skal bli en gave.
Som dere skjønner har jeg prioritert å strikke framfor å blogge om det, what can I say? Jeg fikk ånden over meg :)
Og på mandag begynner jeg å jobbe. Det skal bli spennende! Men da spørs det hvor mye det blir av verken blogging eller strikking framover!

Malawi er mest opptatt av å ligge i solveggen og slikke sol.
Ha en riktig god helg! :)

Sunday, February 12, 2012

Lavkarbo Kanelsnurrer

I anledning morsdagen tenkte jeg at jeg skulle prøve ut en idé jeg fikk, inspirert av Monique sine LCHF lussebullar.
Kanelsnurrer og te i solveggen.
Kanelsnurrer (6stk)

2 egg
25 gr smeltet smør
0,5 dl fløte
1 dl mandelmel (finmalte mandler)
2.5 ss fiberhusk
1 tsk bakepulver
1 tsk kardemumme
Topping:
1 ss mykt smør
1 ss sukrin
1 tsk kanel

Sett ovnen på 175 grader.
Visp eggene luftig.
Bland fløte og smeltet smør i en bolle, og alt det tørre i en annen.
Ha tørt og vått i eggene og rør forsiktig.
La svelle i 5 min.

Ha deigen i en frysepose, klipp hull i ene hjørnet, og sprøyt ut snurrer på en bakepapirkledd plate.
Rør sammen ingrediensene til toppingen.
Ha en liten teskje på hver snurre.

Stek i ovn til de er gyldne, toppingen har smeltet utover og blitt litt karamellisert i bunnen.

God søndag! 

Wednesday, February 8, 2012

Nye farger på gammel ull

Hvitt ullundertøy varmer sikkert like godt som farget. Men du verden så kjedelig det er!Og flekker har en tendens til å komme for å bli.
Min kjære og jeg hadde hvert vårt sett som hadde sett bedre tider, kjøpt på salg på Sparkjøp en gang i tiden tror jeg.
Dessuten hadde jeg noen "Jacquard acid dyes" stående, kjøpt på Spinnvilt for noen år siden.
Det tok sin tid, for jeg ville ha forskjellig farge på alle delene, mest for å se hvordan fargene ble :)

Fremgangsmåte:

Bland fargen i vannet i en stor kjele, ha i eddik, ha i gjennomvått plagg og varm opp sakte under omrøring til rett under kokepunktet. La det stå sånn og trekke i en halvtime til all fargen har trukket inn i plagget og vannet er klart igjen. Fjern kjelen fra varmen og la vannet med plagget bli lunka før du tar det opp. Vask med milo og tørk på vanlig måte.

Til slutt var alt farget etter alle kunstens regler, og klare for en omgang i maskin med milo.







Og her er alt ferdig vasket og tørket. Fargene har en helt egen lyster, kjempefine. Utfordringer er å få den jevn. Man må ha stor nok kjele og mye nok vann og være flink til å røre.
Fra venstre mot høyre: 613 purple, 635 brown, 622 sapphire blue og 637 gun metal.
Jeg blandet i litt lilla i den blå for å dempe fargen litt.
Trodde forøvrig at "gun metal" var grå jeg, men det viste seg å være en nydelig dyp denimblågrå farge.

Ellers strikkes det på både lapper, Camomille og Løgblomst, litt om en annen, med det resultat at ingenting blir ferdig. Men det går da framover :)

Ha en fortsatt fin uke!

Thursday, February 2, 2012

Lapperegler

Jeg har begynt på nok en kreasjon av Annette Danielsen.
Løgblomst.
Originalen er grønn med hvite blomster, men jeg hadde mye brun alpakka liggende, så det ble en brun genser med lilla blomster. Gressløkblomster er jo lilla, ikke sant? Den lilla fargen kommer ikke så godt fram på bildet, men jeg synes det er greit at de ikke gjør så mye av seg.
For tiden har jeg "bare" ett pledd i WIP-kurven, et mitered crosses blanket i Evilla. For at jeg skal ha håp om å bli ferdig med dette pleddet i løpet av 2012, har jeg laget meg en regel om at jeg må strikke minst én lapp hver gang jeg er ferdig med et prosjekt, før jeg begynner på noe nytt.
Ferdig med 5, mangler bare 15............
I mellomtiden tar Roomba sin del av husarbeidet..
Etter noen måneder i bruk kan jeg melde at jeg er fornøyd med kjøpet. Den støvsuger der den kommer til,  forutsatt at man ikke har for mange ting i veien, eller for mange dørstokker, synes jeg den fungerer veldig bra. Den går i halvannen time, og når den begynner å gå tom for strøm går den tilbake til ladestasjonen sin. Jeg pleier å kjøre den en til to ganger i uka, og så gå over med tørrmopp for å få med meg det den har misset. For meg som sliter med en gammel bekkenløsning og hater å støvsuge var det vel verdt pengene!
Ninja kan styre sin begeistring.
Da er det fint at man har inngjerdet hage og kan være ute mens monsteret holder på. 
I dag er det torsdag og dermed pop quiz, det gleder jeg meg til!
Ha en fin helg!