Utgangspunktet er et pitabrød, delt i to "pizzabunner". Legg dem med yttersiden ned på bakepapir og drypp litt god olivenolje på bunnene. Alfa og omega når man lager pizza, er en god tomatsaus. Jeg foretrekker min hjemmelagde: Fres en hakket løk i olivenolje til den er blank. Ha i et par fedd hakket hvitløk og et par teskjeer tomatpuré og fres litt til, men pass på at det ikke blir brent! Ha i en boks hakkede tomater med oregano og basilikum og la dette stå og godgjøre seg på lav varme. Smak til med salt og pepper. Denne sausen holder seg en uke i tett boks i kjølskapet og er kjekk å ha til f.eks ostesmørbrød, som saus på ris eller pasta til kyllingfilét eller en svinebiff, eller som her, på pitapizza.
Den smaker bedre enn den ser ut :) |
Stek i 225 grader i ca 10-15 minutter. Nytes gjerne med et glass rødt og litt grønn salat.
Velbekomme!
No comments:
Post a Comment