Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Thursday, October 20, 2011

2 nøster Noro

For et par år siden var jeg innom Tjorven i Oslo. SÅ mye å velge mellom! Og så Noro! Jeg tok meg råd til å kjøpe to nøster (fattig student), og brukte lang tid på å finne ut hva jeg skulle lage. Etter litt frem og tilbake landet jeg på en poncho.
Utgangspunktet er en oppskrift på en hals fra Drops, strikket sidelengs med forkorta rader.
Deretter har jeg plukket opp masker langs kanten nederst med Drops Alaska, og strikket nedover med passe mange økninger til ønsket lengde, før jeg avsluttet med noen riller i Noro. Ponchoen strikket jeg for to år siden, så jeg husker verken pinnestørrelse eller andre detaljer. Ikke har jeg fått tak i knapper enda heller. Men ponchoen varmer godt rundt skuldrene for dét :)
Det var nok garn til et par pulsvanter også.
Ellers har jeg lett høyt og lavt etter en oppskrift på en kortermet tunika, en sånn som er kjekk å ha utenpå ei ulltrøye og tights. Endelig fant jeg en fin en på Ravelry, og så viste det seg at den var fra en bok jeg allerede hadde i bokhylla! Skovtur av Annette Danielsen fra boka Strik en stund. Ut og kjøpe garn med en gang, og sette i gang, selv om jeg bare har et halvt erme igjen på den runde jakka fra Drops. Men da gjør det jo heller ingenting om den bare må vente litt lenger på å bli ferdig :) Mønsteret fra Annette Danielsen er som vanlig svært detaljert og godt beskrevet, selv om det føles litt som å hoppe fallskjerm med bind for øya før man kommer inn i det. Trikset er å ikke tenke, bare gjøre akkurat som det står, så ordner det seg og man skjønner det til slutt!
Deilig mykt alpakkagarn på glatte bambuspinner. Balsam for kropp og sjel :)

2 comments:

  1. Fine prosjekter både ferdige og på pinnene. Akkurat den tunikaen har jeg gått å tenkt på også, må bare bestille boka også helst strikke ferdig alt som er på pinnene først. Sukk! :)

    ReplyDelete
  2. Deilig med poncho! Driver å vurderer Pickles sin som kom i går eller når det var... Og tunikaen kommer til å bli bare lekker!

    ReplyDelete