Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Sunday, March 25, 2012

Brikke i bomull og topp i lin.

Ettersom jeg har en del hemmelige prosjekter på gang som jeg ikke kan blogge om ennå, tenkte jeg at jeg kunne plukke fram noe jeg strikket for noen år siden, før ravelry og bloggenes tid. Når det er sol ute og vår i lufta passer det med bomull og lin.
Denne brikken er basert på et mønster av Eunny Yang, og er egentlig et sjal som skal strikkes i tynt tynt garn.

En gammel arvet kommode som var en del av min mor og fars soveromsmøblement da de giftet seg. På veggen henger kunstkort av Edvard Munch.
Jeg ville ha et enkelt, litt røft uttrykk og valgte å strikke den i vanlig trått bomullsgarn som kan vaskes på 60 grader. Ikke noe blanke merseriserte greier her nei. Rundt kanten har jeg bare heklet en kant med fastmasker for å få den litt mer stabil.
Brikken ble vasket i maskin og spent opp stramt for å tørke. Jeg sprayet den også med stivelse på boks for å holde formen. Flere detaljer på Ravelry.
Fint underlag til kattene fra Portugal, en gave fra dattera.
 Toppen i lin er strikket etter en gratisoppskrift fra Knitty.
Egentlig er det knapper foran, men knapper har en tendens til å stå og sprike på meg, derfor droppet jeg dem. I tillegg forandret jeg på hullmønsteret på nederdelen slik at hullene kommer diagonalt under hverandre heller enn i stripemønster som det er i originalen.
Mønsteret i overdelen var veldig morsomt å strikke, og ble veldig dekorativt synes jeg. Toppen ble litt slapp under armene, men det løste jeg ved å hekle en ekstra runde fastmasker, samtidig som jeg tok inn på maskeantallet der det var behov for litt oppstramming. Flere detaljer og bilder på Ravelry.
Ellers har jeg og hundene benyttet anledningen og kommet oss ut i skogen for å nyte det fantastiske været vi har her om dagen. Deilig med vår!
Ha en fin uke!

1 comment:

  1. Fine, begge to! Likte også spesielt godt det flettemønsteret på toppen.

    ReplyDelete