Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Friday, April 6, 2012

Hjemmelagde vårruller

Det går fint å steke vårruller i ovnen, da slipper man alt det tullet med olje og fritering, og de blir mye sunnere!
Vårrulldeig får du kjøpt i asiatiske butikker. De oppbevares i fryseren, og må tines før bruk. Hvis du ikke bruker opp alt, går det fint an å fryse dem ned igjen til en annen gang. 
Viktig tilbehør er Sweetened Chili Sauce for Spring Roll, den får du også kjøpt i asiatiske butikker, (eller på StiLiMat i Son).
Fyllet består av finsnittede grønnsaker som freses i olje. Jeg pleier å bruke kål, gulrot, paprika og løk. Mest kål og minst løk. Vi liker dem best med kjøttdeig, men det går fint an å lage med f.eks laks også.
Kjøttdeigen brunes, og krydres med salt og pepper før den blandes sammen med de freste grønnsakene, mens laksen legges rå i strimler oppå de freste grønnsakene når du ruller sammen vårrullene.  Legg en liten dært av fyllet i det ene hjørnet på deigen.
Brett inn tre hjørner og rull sammen.
Legg vårrullene på bakepapir på stekebrettet, og pensle med olje. Du kan bruke raps- eller olivenolje.
Stek i ovnen på 225 grader til rullene er sprø, ca 15-20 min. De skal ha fin gyllen farge. Jeg pleier å ha på varmluft de siste fem minuttene.
Server med søt chilisaus.
Godt!
Hvis det blir noe til overs, er de geniale å ha i fryseren, bare å plukke fram så mange man vil ha, varme i ovnen og vips, rask og god middag!

2 comments:

  1. TAkk for tipset! Jeg har bare frityrstekt mine, og det tar endel til, og er ikke like sunt som det du viser.

    Må bare spore opp en butikk som selger de tynne arkene, det er litt tynt utvalg her på bygda :)

    ReplyDelete
  2. WOW, det skal jeg jammen prøve. Takk skal du ha!
    Hilsen Heidi S

    ReplyDelete