Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Sunday, June 10, 2012

"Tid for hjem"

Endelig kan jeg vise det siste heklede teppet jeg har laget. (klikk på bildene for å se dem større)
Nr 4 av samme slaget. Disse rutene er avhengighetsskapende!
Teppet var en innflyttingsgave til min venninne Heidi som bor i Stavanger og har kjøpt seg flunkende nytt hus. Heidi og jeg har vært bestevenner siden vi gikk i første klasse i Liberia.
Bodil til venstre og Heidi til høyre på første skoledag.
Heidi er en racer på data og tekniske duppeditter, men innredning og farger er hun mer usikker på. Med meg er det omvendt, så slik utfyller vi hverandre. Derfor ble vi enige om at når hun flyttet inn, skulle jeg komme på besøk og bidra med fargesetting, innredning, plassering av møbler og oppheng av bilder.
"Tabula rasa"

Utgangspunktet var at Heidi ønsket en varm oransje på veggene. I tillegg ville hun at de mange afrikanske tingene hun hadde med seg hjem fra Liberia skulle ha en fremtredende plass. Heidi har også bodd mange år i Spania, og kunne tenke seg at dette også kom til uttrykk i innredningen.

Organisert kaos
Det begynner å ta form.
Utsikt mot Hafrsfjorden.
I hjørnet, ved siden av mormors gamle symaskin, står godstolen med innflyttingsgaven. På den tomme plassen ved siden av peisen kommer det en tv, og over den noen vakre afrikainspirerte bilder malt av Cassandra, datteren til Heidi. Bildene er for tiden utstilte på Tou Camp, og blir hengt opp hos Heidi når utstillingen er over.
Fra godstolen, mot inngangen og kjøkkenet.

Spiseplass og kjøkken.
Åpne hyller på kjøkkenet, med kurver til oppbevaring. De to store platene på veggen over det gamle kjøkkenbordet, er isopor trukket med stoff til oppslagstavler (i mangel på kjøleskapsdør med magneter).
 Fire veldig slitsomme dager, men du så mye moro vi har hatt det, og Heidi ble kjempefornøyd!


4 comments:

 1. Wow! Det ble kjempestilig! Kjekt med venninner med kompletterende kompetanse :)

  ReplyDelete
 2. Nydelig teppe! Tenk nr 4! Imponert! Også veldig imponert over innredning. Det ble veldig flott og innbydende. Det er nok flere som hadde trengt venner med sans for farger og innredning. Tenker at venninnen er fornøyd! :)

  ReplyDelete
 3. Utrolig flott teppe du har laget :) Fargene var så flotte og sterke :)

  ReplyDelete
 4. Å, så lekkert teppe! Nydelige farger!
  PS. Du hadde helt rett om Betty-genseren jeg strikker. Jeg strikket videre, og begynner å like det som kommer fram. Oppdaterte bilder kommer!

  ReplyDelete