Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Sunday, May 20, 2012

Utfordringen

Nå er det lenge siden sist jeg har blogget, og det er flere grunner til det.
Pendlerprosjekt med letthåndterlige ruter. Duk? Skjerf? Eller Cowl kanskje? Liker fargen i hvertfall!
Dels har jeg måttet innse at det å ha en heltidsjobb er en heltidsjobb! Er knapt så man har tid til å strikke, og ennå mindre tid til å blogge om det!
Eeeendeløs og tidkrevende strukturstrikk. Tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet.
Og dermed kommer vi til den andre grunnen som er at når man ikke har tid til å strikke, er det heller ikke noe som blir ferdig så man har noe å vise frem!
Morsom avveksling: Spectra av Sephen West.
Men nå har jeg fått et lite spark bak i form av en utfordring fra Anne på landet.
Hun ber meg svare på 11 spørsmål, og her gjelder det å følge reglene, som er sånn:

- Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their "tagger! and post it in their blog.
- Then, choose 11 new people to tag and link them in your post.
- Create 11 new questions for the people you tag to answer
- Go to their page and tell them they've been tagged!
- Do not tag back to the person who has already tagged you.


Anne lurer på følgende: 
1. Hvorfor begynte du å blogge - og hvor lenge har du holdt på?
Jeg begynte å blogge fordi jeg hadde lyst til å ta del i utvekslingen av kreativitet som foregår på bloggene rundt omkring. Jeg har selv veldig mye glede av å se og inspireres av andres arbeider, og hadde lyst til å bidra jeg også. Dessuten er det veldig moro å få tilbakemeldinger på det man gjør! Jeg har holdt på i snart halvannet år.

2. Hva er ditt mest vellykkede strikkeprosjekt gjennom tidene?
Vanskelig å svare på. Spørs hva man legger til grunn, om det er hvor mye det har blitt brukt, eller hvordan resultatet ble. Det som har blitt aller mest brukt er nok luen jeg strikket til min kjære når vi var ganske nyforelsket for en ti års tid siden. En helt enkel svart lue i østlandsgarn tror jeg det var. En rett og en vrang hele veien opp. Den har vært brukt omtrent daglig så sant det ikke har vært for varmt. Ellers har jeg strikket mye lace som jeg er veldig fornøyd med, fordi det har vært utfordrende og jeg fikk det til, men det blir jo ikke like mye brukt.

3. - og det mest mislykkede?
Jeg sliter med å holde strikkefastheten når jeg strikker mønster i flere farger. Er så redd for at det skal stramme så det blir ALT for løst i stedet. Genseren Boreal var et sånt tilfelle. Den ble kjempestor og løs der det strikkes mønster. I stedet for å rekke opp og prøve på nytt tenkte jeg at det var en mye bedre ide og bare tove den litt i maskin for å stramme den opp. Det var det ikke........

4. Hvor henter du inspirasjon?
På strikkeblogger, både norske og utenlandske.

5. Topp tre blogger på din liste? (alle kategorier!)
Å det var vanskelig! Det finnes så utrolig mange flinke folk der ute, så der klarer jeg ikke å plukke ut bare tre! De som står på blogglista mi til venstre her er gode kandidater alle sammen.

6. Hvilken bok fra strikkebokhylla blar du helst opp i?
Jeg er veldig svak for den danske designeren Annette Danielsen. Jeg har flere av hennes bøker og finner alltid noe som frister. Hun har oppskrifter som er morsomme å strikke, alltid en ny vri på fremgangsmåte. Det liker jeg!

7. Hvem tyr du til når du står fast på strikke-/heklefronten?
Google og you tube er gode hjelpere!

8. Favorittverktøyet ditt - også på strikke-/heklefronten?
Jeg er svak for glatt og velbrukt verktøy i tre, uansett om det er en strikkepinne, heklenål eller tresleiv. Det er noe med den glatte, varme følelsen av levende materiale som jeg liker.

9. Hvilken teknikk liker du best?
Det er avhengig av humør og hva jeg akkurat har avsluttet. Tror stikkordet her må bli variasjon!

10. - og hvilken ny teknikk kunne du tenkt deg å lære deg?
Jeg kunne tenkt meg å lære meg tvebandstrikk. Og å veve. Og spinne! 

11. Og siden det snart er sommer - hvor går drømmereisen? 
Ettersom jeg akkurat har avsluttet tre år med studenttilværelse og nettopp har fått meg jobb, blir det ikke mye ferie på meg i år, men hvis jeg skulle plukket fra øverste hylle, ville jeg gjerne reist til Australia og sett på det spennende dyrelivet og landskapet de har der. Eller New Zealand. Eller en tur tilbake til Liberia hvor jeg vokste opp. Men hvis jeg skulle på en helt vanlig ferie ville jeg valgt Bornholm. Der har jeg vært før og likte meg veldig godt! 

Jeg synes Anne hadde noen gode spørsmål som var morsomme og utfordrende å svare på, ser derfor ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt. Derfor sender jeg de samme spørsmålene videre til følgende fine bloggere: 

Strikk og tøys
Monstermønster
Nitsirk 
Komadyret 
Fale artut
Sommerfuglens verden
Huset i midten 
Fragaria Bergin 
Fiber and art
Strikkly speaking 
Helles Syskrin

1. Hvorfor begynte du å blogge - og hvor lenge har du holdt på?
2. Hva er ditt mest vellykkede strikkeprosjekt gjennom tidene?
3. - og det mest mislykkede?
4. Hvor henter du inspirasjon?
5. Topp tre blogger på din liste? (alle kategorier!)
6. Hvilken bok fra strikkebokhylla blar du helst opp i?
7. Hvem tyr du til når du står fast på strikke-/heklefronten?
8. Favorittverktøyet ditt - også på strikke-/heklefronten?
9. Hvilken teknikk liker du best?
10. - og hvilken ny teknikk kunne du tenkt deg å lære deg?
11. Og siden det snart er sommer - hvor går drømmereisen?


Det står i reglene over her at each tagged person must answer the questions, men det er selvfølgelig helt frivillig! Ta det når og om du har tid og lyst :) 

Ha en fortsatt god søndag! 
  


7 comments:

 1. Skjønner godt at det kan bli smått med tid til å strikke/blogge med full jobb i tillegg! Men det er jo flott at du har fått jobb!

  Tvebandstrikk står høyt opp på min ønskeliste også. Må bare få somlet meg til å få satt meg ned med PC/bok, tålmodighet og god tid... :-S

  Jeg har vært på ferie på Bornholm et par ganger jeg også - både med og uten barn. Absolutt et drømmereisemål, med noe for enhver smak.

  Men nå er det endelig vår her hjemme, og den må nytes fullt og helt! Ha en fortsatt fin vår - håper du fortsetter å blogge litt i ny og ne!

  ReplyDelete
 2. Så gøy!! Dette skal jeg kose meg med i kveld! :) Kjenner til det at det blir lite blogging når man ikke klarer å gjøre ferdig noen prosjekter! Her har det i tillegg gått mye tid til eksamen, flytting og ruging! :)

  ..er forøvrig også veldig glad i å bruke levende materiale (tre) når jeg strikker/hekler! :)

  Ha en fin fin søndag videre! :)

  ReplyDelete
 3. Tusen takk for utfordringen :) jeg har nettop hatt en runde med den samme utfordringen for ikke så lenge siden, så jeg velger å stå over denne gang, men jeg setter stor pris på å bli utfordret :)

  ReplyDelete
 4. Mye lekre farger og lovende prosjekter! Jeg har også plutselig oppdaget at andre ting tar mye tid, og da er det strikkingen som lider... Og jeg som har ti prosjekter liggende! Ja, ja. Jeg må dessverre takke nei til utfordringen din, har allerede sagt nei til den samme en gang før - jeg klarer rett og slett ikke å tenke så mye... Så nå har jeg en sånn "utfordringer, nei takk"-tekst på bloggen, så slipper jeg å få dårlig samvittighet for å si nei :)

  ReplyDelete
 5. Tack för "utfodringen"! Det är vad jag gör med fåren, det blev ett brett leende här! Jag har svarat så gott jag kan!

  ReplyDelete
 6. Tusen takk for koselig kommentar! Og jeg skjønner veldig godt at en ikke kan blogge hele tiden! Jeg har samme problem. Og samtidig så er det når en har litt innlegg hele tiden at bloggen blir mest lest. Vanskelig det der!

  Utfordringen var morsom, regner med jeg tar den, men ikke akkurat nå :-) For nå er det full fart på jobb og hjemme :-)

  Hilsen Nina

  ReplyDelete
 7. Gratulerer med jobb! Det ser ut som du får tid til litt håndarbeide likevel. Nydelige farger på lappene øverst. :)

  ReplyDelete