Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Tuesday, October 2, 2012

Redesign: Boreal.

For en stund siden prøvde jeg meg på Boreal, en nydelig genser av Kate Davies, hun med uglene vet dere.
Mislykket genser med ubrukelig passform
Det gikk ikke så bra. Tykt garn og lange sprang i mønsteret var en vanskelig kombinasjon for meg, og jeg klarte ikke å holde strikkefastheten. Resultatet var en genser som passet nederst, hvor det bare var en farge, mens der det var mønsterstrikk ble det alt for løst og alt for stort. Bodils geniale løsning på dette, i stedet for å rekke opp og prøve på nytt, var å putte hele genseren i vaskemaskina for å "stramme den opp litt". Genseren ble stram den. Veldig stram over armene og i halsen. Litt sånn vanskelig å puste stram. Og nå som den var litt tovet, var det umulig å få rekket opp igjen og brukt garnet til noe annet fornuftig. Det endte med at jeg la genseren innerst i skapet med det rare i, og fortrengte hele greia. Helt til jeg tilfeldigvis oppdaget den igjen, mens jeg så etter noe annet. Så mye varm og myk alpakka! Det må da være mulig å bruke den til noe fint? Putetrekk kanskje? Som sagt, så gjort.
Putedeler
Jeg la en vanlig hodepute oppå genseren, og klippet rundt så jeg fikk to kvadrater. Vrangborden nederst beholdt jeg, der passer det perfekt å sette en glidelås.
Det er lettest å sy i glidelås FØR putedelene syes sammen.
Glidelåsen ble sprettet ut av et gammelt pynteputetrekk fra Ikea som jeg ikke lenger hadde bruk for. Jeg sydde i glidelåsen før jeg sydde sammen delene rette mot rette. Det lønner seg å sy sidesømmene med glidelåsen igjen, og deretter åpne glidelåsen før man syr sømmen på motsatt side av glidelåsen (ellers blir det vanskelig å få opp glidelåsen).
I med passende pute, og vips, så har man en pyntepute som følger siste trend (hvis man bryr seg om sånt).
Matchet sofa perfekt.
Varm og god å ha i ryggen ble den, trendy eller ikke. Og all den gode alpakkaen kom til nytte, ikke verst! Ha en fortsatt god uke!

2 comments:

  1. Superlurt :-D Den ble kjempefin ^^

    ReplyDelete
  2. Så bra! Det hadde vært kjedelig å måtte kaste den fine genseren, godt å få brukt det til noe fint!

    ReplyDelete