Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Thursday, October 4, 2012

Tunika i bomull-lin

Jeg benyttet sjansen på dropssalget i sommer og kjøpte inn mer enn nok bomull-lin til en tunika, hadde en idé jeg ville prøve ut. 
Idéen gikk ut på å følge oppskriften til denne genseren, strikket ovenfra og ned, første delen, og så strikke tunika resten. Fordelen med å strikke ovenfra og ned, er at man kan prøve og tilpasse underveis. Dessuten kan man strikke til man går tom for garn, forutsatt at du er ferdig med ermene. (Når du nærmer deg slutten på arbeidet, kan du måle ut en lengde garn som tilsvarer 5 ganger lengden på kanten du skal felle av, og slå en liten knute. Når du kommer til knuten, er det på tide å felle av). Jeg pleier å strikke til jeg kommer et stykke forbi punktet hvor man setter av maskene til ermene på en tråd, og så slår opp nye til bolen. Der tar jeg en pause med bolen, og strikker ferdig begge ermene, før jeg fortsetter nedover.
Jeg valgte størrelse slik at plagget ble sittende litt stramt over bysten. Jeg strikket til jeg kom akkurat forbi bysten, ca 7 cm under armen, fram til der man skal minke til midje. Men så, i stedet for å minke, øket jeg jevnt fordelt (ti masker hver 7 cm, i alt 7 ganger, altså 70 masker til sammen) slik at jeg fikk en A-fasong på plagget. Dette er et snitt jeg trives i, og som jeg synes kler meg.
Ermene strikket jeg trekvart lange. Jeg felte av ganske stramt, slik jeg fikk en rullekant som ikke rullet FOR mye oppover. 
Da er det bare å vente på neste sommer så jeg får brukt kreasjonen! I mellomtiden kan jeg jo strikke noen varianter i ull også :)
God torsdag til dere!

2 comments:

  1. Fantastisk lekker tunika! Ingen tvil om at fasongen kler deg, den var veldig fin! Takk for tips om garnmengde til avfelling og alltid morsomt å lese detaljer om hvordan du har gjort endringer i oppskriften. Du trenger nok en i ull også. :)

    ReplyDelete
  2. Den var snasen! Og godt tips om garnlengde til felling!

    ReplyDelete