Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Wednesday, August 24, 2011

Andrea's Shawl, ferdig blokket

I mangel på blokkevaier, begynte jeg med å tre en hyssing inn på alle picot-dertene langs den øverste kanten på sjalet, før jeg la det i bløt.
Deretter bløtla jeg det forsiktig etter alle kunstens regler. Ikke for varmt og ikke for kaldt, og ikke for mye bevegelse, klok av skade.
På tide å dra fram de nye styrofoam platene mine. Kjøpte to stykker, 60x120 cm, 85 kroner stykket. Det gikk fint å feste dem sammen med litt maskeringsteip. Først strammet jeg hyssingen i bakkant på sjalet mellom to nåler, da gikk det greit å strekke sjalet nedover og feste med knappenåler etter hvert.
Synes platene fungerte veldig bra, de er veldig lette å håndtere, og når platene lå oppå et bord ble det en fin arbeidshøyde, noe ryggen min var veldig glad for!
Og sjalet strakk seg ut i all sin prakt.
Bare synd det er så vanskelig å ta bilde av det så det kommer til sin rett.
Ellers kan jeg fortelle at det var mye som fristet i de nye Dropskatalogene. I går måtte jeg kjøpe et digert nøste Verdi (som er godt å ta i, selv om det er en del syntetisk i det). Denne genseren i grått og svart hadde "Jenny" skrevet over hele seg, og det blir neste prosjekt ut (etter at jeg er ferdig med Taygete i pudderrosa som jeg holder på med akkurat nå). Jenny er datteren min som er så glad i grått og svart :)
På kjøkkenet mitt har jeg en kjøkkenbenk. Benken er fra slutten av 60-tallet, og har vært malt i mange farger, og hatt mange forskjellige trekk. Da jeg ble voksen og fikk mitt eget kjøkken, fikk jeg overta benken, og den har stått på kjøkkenet mitt siden. Nå har benken  fått nok en ny drakt, i form av et stripete stoff som lå i forundringspakken fra Ikea. Passet perfekt!
En riktig god uke til dere :)

3 comments:

 1. Smart blokkemetode! Sjalet ble aldeles nydelig, fargene er så fine sammen og det må jo passe til så og si alt! :)

  ReplyDelete
 2. Det ble virkelig fint! Og smart du er, som blokker uten vaier! Og så likte jeg veldig godt stripene på kjøkkenbenkeputa :)

  ReplyDelete
 3. Helt aldeles nydelig! Vakre farger!
  Og kjemepfin kjøkkenbenk!
  Vi har fastmontert kjøkkenbenk (vel, egentlig IKEA overskap til kjøleskap med madrass jeg har trukket oppå) og der har jeg store puter, heklet pledd, og ikke noe annet sted er så bra som der å drikke te med pleddet rundt seg og pcen på kjøkkenbordet :-)

  ReplyDelete