Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Tuesday, August 9, 2011

En liten fisker og flere bøker.

Inspirert av Merete fra Monstermønster fant jeg ut at jeg skulle strikke denne genseren til vesle Kevin. Kevin er sønnen til ei venninne av min datter. Det er kjekt med sånne småfolk for det går så fort å strikke til dem! Ulempen er at det ikke går særlig mye garn, dermed fikk jeg ikke brukt så mye av garnlageret som jeg hadde håpet på :)
Mønster:
Fisherman's Pullover av Veera Välimäki i størrelse 4 år.
Garn: Julia fra Gjestal 
Pinner: 5.5 mm
Mer detaljer på Ravelry
En rask og grei genser å strikke, men lurer litt på om den hadde vært finere med vrangbord hele veien både nederst og i halsen.
I går var jeg en tur i Lillestrøm igjen, og som vanlig måtte jeg innom Reveenka bruktbok og kikke litt. Jeg var veldig fornøyd med dagens fangst!
Lappesaker til inspirasjon, og praktiske sytips som kommer godt med nå som jeg er inne i en sømperiode. Her står alt man trenger å vite om det å sy i glidelås, lommer, og andre sømrelaterte mysterium. 
Nå er kanskje ikke det å sy i skulderputer høyaktuelt lenger, men man vet jo aldri når det kan bli det! :)
Jeg fikk også dekket krim- og tegneseriebehovet.
Måtte en snartur innom Maud's også. Hadde håpet på mer naturfarget Evilla til teppet jeg holder på med, men der var det tomt. Satset på et nøste Kauni i steden. Inbiller meg at det er det samme garnet, bare at Kauni er vasket. Er det noen som vet mer om dette?
Teppet blir bra det, er ferdig med den ene stripa, og det skal være fire tilsammen, med fem "lapper" i hver stripe. Det går fort med dobbelt garn og tykke pinner!
A propos sømperiode. Har dere vært innom Lillestrøm Sysenter i Voldgata? Et sant eldorado av stoffer og sytilbehør! Kan anbefales! Men husk bare å ha god tid :)

2 comments:

 1. Flott liten genser! Den skal nok testes til en liten kar jeg vet om.

  Reveenka har jeg tenkt på flere ganger når jeg har vært i Lillestrøm, men ikke kommet så langt. Neste gang! Men på Lillestrøm sysenter går jeg meg bare bort og blir helt forstyrret av å ha så mye å velge i :) Ender stort sett opp med knapper og garn, og så kjøper jeg stoffer på Grønland i stedet.

  Jeg aner ikke om Kauni og evilla er samme garnet. I så fall må de være farget på forskjellige steder, de er ganske ulike i fargene? Men de kjennes veldig like ut etter at Evillaen er vasket, i hvert fall, så det funker fint å blande dem.

  ReplyDelete
 2. Kjempefin genser, selvom garnlageret ikke krympet så mye som ønsket! Tror den må på pinnene til høsten her også!

  Tror ikke Kauni og Evilla er samme garnet, men det er vel like tykt hvertfall? Bruker du forskjellig farge på de to trådene i teppet? Det så så fint og melert ut. Lekkert ser det ut til å bli! :)

  ReplyDelete