Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Wednesday, September 28, 2011

Bursdagsbarn, genser og loftfunn

For 28 år siden så hun sånn ut:
Nå er hun en voksen kvinne som suser rundt på en knallrød motorsykkel eller rir på en hest eller er ute og jogger med hunden sin. Alltid i bevegelse, alltid i farta. Men godt å komme hjem til mamma og få kake på bursdagen sin :)
Lillesøster Jenny har fått ny genser. Et lett og varmt plagg som blir en fin til-og-fra-jobb-genser når kulda setter inn. Jeg har gjort noen forandringer fra originalmønsteret, lagde raglanfelling og en annen type krage. 
Detaljer på Ravelry
Kaffe-eksperimentet er ferdig, det ble et skjørt, akkurat stort nok til å varme stumpen over et par tights og støvletter. Vi får se om jeg føler meg fargerik (eller kald) nok en dag til å bruke det :)
Jeg har vært flittig og heklet ferdig ruter til et av pleddene jeg er i gang med. 96 ruter i alt, som skal settes sammen i 8x12 rader. Spørsmålet nå er hva jeg skal bruke til å sette dem sammen. Den grå fabelen lengst til høyre kanskje?
Jeg lærte å hekle når jeg var lita jente, heklet masse barbietøy og andre småting. Strikking derimot fikk jeg først dreisen på når jeg var i 20-års alderen. Jeg satt og knotet med pinner og garn og denne boka, arvet etter min mor:
Gyldendals store sy- og håndarbeidsbok fra 1963.
I dag har jeg vært oppe på loftet og hentet den ned igjen. Mye spennende lesestoff i en sånn bok!
Pepitaruter anyone? 

4 comments:

 1. Tjohei... jeg er med i bloggen til mamsen min =). Koselig. Og genseren til Jenny-penny ble kjempe fiiin, gleder meg til min "edderkoppspinn-cardigan" er klar altså... Glad i mamma!

  ReplyDelete
 2. Flott jente og flott genser! Og kaffe-eksperimentet ble jo også bra! Lappene ser lovende ut, de også. Vanskelig å vite hva som passer best til! Jeg lærte å strikke av mamma da jeg var seks, men hekling lærte jeg meg selv som tenåring, fra en bok jeg lånte på biblioteket. Og den håndarbeidsboka har jeg i en annen versjon - mye nyttig! Og en del "morsomt" :)

  ReplyDelete
 3. Så flotte jenter du har! Genseren satt som et skudd og så veldig god ut. Imponert over Fassett-strikkingen, avansert og veldig fint.

  Jeg har hatt det motsatt. Strikking har gått greit, men hekling vil likskom ikke. Jeg har så lyst på sånt lappeteppe du strikker lapper til (hvis det er Drops-mønster da??), men jeg knoter så fælt at jeg holder meg til strikkingen.

  Ha en fin helg! :)

  ReplyDelete
 4. Hei hei! Den boka har jeg også! Fin den! Moren min og jeg kjøpte den på mammutsalg da jeg var i ti-årsalderen. Har brukt den mye, jeg.
  Ha en fin helg!

  ReplyDelete