Welcome!

Velkommen til mitt lille hjørne av bloggland! Slå deg løs og føl deg som hjemme, og legg gjerne igjen en liten kommentar :)

Friday, February 24, 2012

Regelbrudd

Det ventes småfolk i omgangskretsen, da er det om å gjøre å benytte anledningen til å strikke bitte små plagg, bare fordi :)
Jeg hadde to nøster med grå Drops baby alpaca silk, og en liten rest rosa ullgarn. Det ble akkurat nok til en kjole, ei lita lue og to små sko.
Kjolen, Fiona's top, har jeg strikket før, den har lukking med knapper i nakken og er morsom og rask å strikke. Den strikkes ovenifra og ned. I oppskriften strikker man for- og bakstykket for seg, men jeg valgte å strikke dem sammen under armene så jeg slapp vrangmaskene. For å få det til å stemme med antall masker mellom hullmønsteret nedover, begynte jeg på 2. mønsterrapport på forstykket, ettersom det er en rapport mindre på forstykket, for å lage den høyere bak. Det betyr i praksis at hvis man følger oppskriften til punkt og prikke, vil ikke radene stemme med hverandre når man syr dem sammen, det er sånt jeg henger meg opp i. Men en grei sak å forandre på når man er oppmerksom på det!
De små skoene, Saartje's bootees, er det over 11 000 som har strikket på ravelry! En veldig grei oppskrift å følge, og jeg synes de ble veldig søte :) Hjerteknappene er de samme som jeg har brukt bak på kjolen, og er prikken over i synes jeg.
Lua er en vanlig "djevellue" (hvorfor heter det det egentlig?), oppskrift fra Drops. For å lage knytebåndene, strikket jeg opp tre masker på spissen, og strikket en vanlig I-cord ut ifra dem, heller enn å strikke som det stod i oppskriften, masse fram og tilbake med garnet, og så sy på til slutt. Hvorfor lage det vanskeligere enn man må??
Hvorfor heter dette innlegget "Regelbrudd" da? Faste lesere husker kanskje at jeg lagde meg noen lapperegler for en stund siden. For hver ny ting jeg begynte på, måtte jeg strikk en lapp til Lappeteppet mitt. I tillegg til disse tre små plaggene, har jeg begynt på nok et heklet teppe, denne gangen i gladere farger, mye oransje.
Videre har jeg begynt på en kjørepose i Andes til det ventede småfolket, men den har jeg ikke bilde av enda. Og hvor mange lapper har jeg strikket til regelteppet? Ikke en eneste :) Sånn kan det gå!
Jeg har også strikket ferdig Brandywine, som blir blokket as we speak. 

Jeg er nesten ferdig med Camomille, (holder på med kanten) og har allerede planlagt neste sjal: en Juneberry i lyst naturfarget Baby alpaca silk. Det skal bli en gave.
Som dere skjønner har jeg prioritert å strikke framfor å blogge om det, what can I say? Jeg fikk ånden over meg :)
Og på mandag begynner jeg å jobbe. Det skal bli spennende! Men da spørs det hvor mye det blir av verken blogging eller strikking framover!

Malawi er mest opptatt av å ligge i solveggen og slikke sol.
Ha en riktig god helg! :)

3 comments:

 1. Ha,ha, sånn kan det gå! Men så hadde du strikket mye fint, da, og det går jo ikke å strikke en hel lapp mellom hver sånn lille ting! Jeg skal faktisk snart montere det første (dvs det andre jeg begynte på) strikketeppet, og har tatt fram igjen det første som ble lagt til side da jeg begynte på det andre. Men nå har meg mindre reising og venterom foran meg de neste månedene, så da går det nok ikke så fort. Spennende med jobb, masse lykke til!

  ReplyDelete
 2. Så produktiv du har vært! Yndig babytøy - det er så morsomt å strikke sånt småtteri.
  Lykke til med ny jobb!!!

  ReplyDelete
 3. Så utrolig mye fint du lager! Nydelig babysett! :-)

  Ha en fin dag!

  ReplyDelete